Ο Ερντογάν «ανακάλυψε τουρκική μειονότητα στη Λιβύη»

Ο Ερντογάν «ανακάλυψε τουρκική μειονότητα στη Λιβύη»

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο στη Λιβυή «υπάρχουν απόγονοι Τούρκων που ο Χαφτάρ θέλει να κάνει Εθνοκάθαρση. Αυτοί είναι απόγονοι από τον Μπαρμπαρόσα, των Οθωμανών και  1 εκατομμύριο απόγονοι τούρκοι – Κιορόγλου και άλλοι Τούρκων στη Λιβυή» τονίζοντας πως «Είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε τα εγγόνια των προγόνων μας όπως κάνουμε σε όλη τη Βόρεια Αφρική".  

Από την άλλη η τουρκική αντιπολίτευση λεει πως «ο Ερντογάν κάνει ότι του λένε ο Πούτιν και οι ΗΠΑ». 

Η τουρκική αντιπολίτευση παρακαλούσε εδώ και πολύ καιρό να διαπραγματευτεί με τον Χφταρ. Από την άλλη ο Ερντογάν τον αποκαλούσε τρομοκράτη και πραξικοπηματία. Όμως τελικά υπήρξαν διαπραγματεύσεις, γι αυτό και η Ακσνερ του αναφέρει πως «ο λαός ότι και να πει εσύ συζητάς με Πούτιν και ΗΠΑ και κάνεις ότι σου λένε»

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε πως «η ασφάλεια μας ξεκινάει από τη Λιβυή μέχρι τον Καύκασο, από τα Βαλκάνια μέχρι τη Συρία και δεν έχουμε να πούμε κάτι σε όσους δεν το έχουν καταλάβει» ενώ ο συνεργάτης του Ερντογάν κ. Μπαχτσελι ανέφερε πως "από την παρουσία μας στην Μεσόγειο ενοχλήθηκαν η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, ο Σίσι, ο Χαφταρ". 

Πηγή: skai.gr