Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ για να τονώσει τον τουρισμό του

Το Ντουμπάι έχει χαλαρώσει τους νόμους εδώ και αρκετό καιρό, επιτρέποντας την πώληση αλκοόλ στο φως της ημέρας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και εγκρίνοντας την παράδοση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τουρισμό του το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο 30% στο αλκοόλ. Επίσης, θα σταματήσει να χρεώνει για τις προσωπικές άδειες αλκοόλ, κάτι που όποιος σκοπεύει να πιει πρέπει να έχει μαζί του.

Το Ντουμπάι έχει χαλαρώσει τους νόμους εδώ και αρκετό καιρό, επιτρέποντας την πώληση αλκοόλ στο φως της ημέρας κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και εγκρίνοντας την παράδοση στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτή η τελευταία κίνηση θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να γίνει η πόλη πιο ελκυστική για τους ξένους, ενόψει του ανταγωνισμού από τους γείτονες, αναφέρει το BBC.

Οι δύο εταιρείες που διανέμουν αλκοόλ στο Ντουμπάι, η Maritime and Mercantile International (MMI) και η African & Eastern, δήλωσαν ότι θα αντανακλούν τη μείωση του φόρου για τους καταναλωτές.

«Από τότε που ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας στο Ντουμπάι πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, η προσέγγιση του εμιράτου παρέμεινε δυναμική, ευαίσθητη και περιεκτική για όλους», δήλωσε στο AP ο εκπρόσωπος της MMI, Tyrone Reid.

Δεν είναι σαφές εάν η κίνηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή, θα είναι μόνιμη. Οι Financial Times περιέγραψαν την κίνηση ως δοκιμαστική και η οποία θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Οι ομογενείς υπερτερούν αριθμητικά των υπηκόων κατά εννέα προς ένα στο Ντουμπάι, γνωστό ως «πρωτεύουσα των πάρτι» του Κόλπου, και οι κάτοικοι συνήθως οδηγούν στο Umm al-Quwain και σε άλλα εμιράτα για να αγοράσουν αλκοόλ χύμα.

Το Ντουμπάι έχει καταφέρει ιστορικά να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες και πλούσιους ξένους εργαζόμενους από τους γείτονές του, εν μέρει λόγω της ανοχής του σε έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο ζωής.

Τώρα όμως αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες που αναπτύσσονται στους τομείς φιλοξενίας και χρηματοδότησης.

Οι μη μουσουλμάνοι στο Ντουμπάι πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών για να πίνουν αλκοόλ και να έχουν άδεια αλκοόλ, μια πλαστική κάρτα που εκδίδεται από την αστυνομία.

Ενώ τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα σπάνια ζητούν να δουν τις κάρτες, όσοι καταναλώνουν αλκοόλ χωρίς αυτό μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα ή σύλληψη.

Πηγή: skai.gr