ΚΑΙΡΟΣ

Ντμίτρι Κουλέμπα: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι παίζει «παιχνίδια πείνας»

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέψει στην Ρωσία να εκβιάζει τον κόσμο με υψηλές ενεργειακές τιμές

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι παίζει «παιχνίδια πείνας» και δήλωσε ότι δεν έχει «θέση σε κανένα διεθνές φόρουμ», απευθυνόμενος μέσω βιντεοκλήσης στους ομολόγους του στην συνάντηση των G20 που πραγματοποιείται στο Μπαλί.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να επιτρέψει στην Ρωσία να εκβιάζει τον κόσμο με υψηλές ενεργειακές τιμές, με την πείνα και με απειλές κατά της ασφάλειας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει χθες ότι η Ρωσία μόλις έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία και προκάλεσε τη Δύση να προσπαθήσει να την νικήσει στο πεδίο της μάχης, ενώ επέμεινε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στην ιδέα ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Οι δυνατότητες της Ρωσίας είναι τόσο μεγάλες που μόνο ένα μικρό μέρος τους έχει χρησιμοποιηθεί στην ειδική επιχείρηση» δήλωσε ο Πεσκόφ σε ενημέρωση μέσω βιντεοκλήσης προς τους δημοσιογράφους.

Πηγή: skai.gr