ΚΑΙΡΟΣ

Νοτιοκορεάτης φοιτητής ο δολοφόνος

Ο ένοπλος που σκόρπισε το θάνατο στο πανεπιστήμιο Βιρτζίνια Τεκ ήταν φοιτητής νοτιοκορεατικής καταγωγής ηλικίας 23 ετών και ονομαζόταν Σεούνγκ Χούι Τσο, ανακοίνωσε την Τρίτη η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το ένα από τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν δίπλα στον ένοπλο είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη επίθεση πριν από δύο ώρες, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει, παρά ένας και μοναδικός δράστης του μακελειού.

Οπως διευκρίνβισε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του πανεπιστημίου, ο Σεούνγκ Χούι Τσο ζούσε μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες και διέμενε στη φοιτητική εστία της πανεπιστημιούπολης.

Ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί ερευνητές συνέλεγαν καθ' όλη τη νύχτα στοιχεία από το Νόρις Χολ, το κτίριο των Μηχανικών, τα οποία επεξεργάστηκαν και ανέλυσαν, προσθέτει το πανεπιστήμιο στην ανακοίνωσή του.

Σοροί περισυνελέγησαν από τουλάχιστον 4 αίθουσες διδασκαλίας στο δεύτερο όροφο και από σκάλα του Νόρις Χολ. Το πτώμα του ενόπλου, ο οποίος αυτοκτόνησε μετά τη σφαγή, βρέθηκε από την αστυνομία σε μία από τις αίθουσες διδασκαλίας μεταξύ των θυμάτων.

Όλοι οι σοροί διακομίστηκαν στο ιατροδικαστικό γραφείο του Ρόνοκ, πόλη κοντά στην πανεπιστημιούπολη, διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι τα ονόματα των 32 νεκρών θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις αναγνωριστούν και ενημερωθούν οι συγγενείς τους.


Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους θα μεταβεί  στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια για να μετάσχει στην τελετή που θα γίνει στη μνήμη των 32 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο χειρότερο μακελειό που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Βαθιά συγκλονισμένος από το περιστατικό αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν.

Τη βαθειά του λύπη για την τρομερή απώλεια αθώων ζωών εξέφρασε και ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, εκφράζοντας επίσης τα συλλυπητήριά του στους Αμερικανούς και ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων.

Βαθύτατα συγκλονισμένος δήλωσε και ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Μάσιμο Ντ'Αλέμα εκφράζοντας τη λύπη του για το μακελειό σε επιστολή του στην αμερικανίδα ομόλογό του Κοντολίζα Ράις. Δεν μπορεί κανείς παρά να αισθάνεται βαθύτατη λύπη και συντριβή ενώπιον του παραλογισμού μιας τόσο βίαιης πράξης, η οποία αφαίρεσε πρόωρα τόσες αθώες νέες ζωές, σημειώνει στην επιστολή του.

Ζήσαμε τα τρομερά γεγονότα του Πορτ Άρθουρ (στις 28 Απριλίου του 1996, όταν 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν από παράφρονα στην τοποθεσία αυτή της Τασμανίας). Όμως αυτό ήταν που μας οδήγησε πριν από 11 χρόνια να πάρουμε μέτρα για να περιοριστούν οι πωλήσεις όπλων, δήλωσε εξάλλου ο αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, προσθέτοντας: Δείξαμε αποφασιστικότητα ώστε η κουλτούρα των πυροβόλων όπλων, η τόσο επιζήμια στις ΗΠΑ, να μη γίνει επιζήμια και στη χώρα μας.Πηγή: skai.gr