«Βράζει» η Νότια Κορέα: Κύμα καύσωνα έστειλε 88 άτομα στο νοσοκομείο στο παγκόσμιο προσκοπικό συνέδριο  

Οι νοτιοκορεατικές αρχές ανέβασαν τον συναγερμό για το κύμα καύσωνα σε «σοβαρό», το υψηλότερο επίπεδο στο σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων κλιμάκων, για πρώτη φορά από το 2019

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Κορέα οδήγησαν σε νοσηλεία τουλάχιστον 88 άτομα κατά την τελετή έναρξης του 25ου Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορι, τη μεγαλύτερη τακτική εκδήλωση που οργανώνεται από την Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Η παγκόσμια εκδήλωση, γνωστή ως «πολιτιστικοί Ολυμπιακοί Αγώνες για τη νεολαία», άνοιξε σε μια τεράστια έκταση κάμπινγκ στην περιοχή Saemangeum Reclaimed με περίπου 43.000 νέους προσκόπους από 158 χώρες.

Η αστυνομία του Jeonbuk ανακοίνωσαν ότι οι συμμετέχοντες με συμπτώματα θερμοπληξίας υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο που υπάρχει εντός του κάμπινγκ.

Πολλοί άνθρωποι είχαν λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν από τους διοργανωτές να τη σταματήσουν.

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς έδειξαν σημάδια εξάντλησης, αλλά κανείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε ένας αξιωματούχος.

Ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός φέτος, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει τουλάχιστον 23 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, αναμένεται να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της 12ήμερης εκδήλωσης, με τις θερμοκρασίες πιθανόν να κυμαίνονται γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές ανέβασαν τον συναγερμό για το κύμα καύσωνα σε «σοβαρό», το υψηλότερο επίπεδο στο σύστημα προειδοποίησης τεσσάρων κλιμάκων, για πρώτη φορά από το 2019.
 

Πηγή: skai.gr