Κλείσιμο

Τρόμος σε μετρό στη Νότια Κορέα: Κυλιόμενες σκάλες κινήθηκαν αντίστροφα - 14 τραυματίες - Δείτε βίντεο

Ερευνάται η αιτία του ατυχήματος. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχει μικρή πιθανότητα κάποιος να χρησιμοποιήσει το χειροκίνητο σύστημα λειτουργίας της κυλιόμενης σκάλας για να αντιστρέψει την κατεύθυνσή της.

Κυλιόμενη σκάλα κινήθηκε αντίστροφα σε σταθμό του μετρό στο Μπουντάνγκ, νότια της Σεούλ, την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8:20 π.μ., όταν η ανοδική κυλιόμενη σκάλα που οδηγούσε στην έξοδο 2 του σταθμού Sunae στη γραμμή Bundang κινήθηκε αντίστροφα για αρκετά δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τις αρχές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην πλάτη και στα πόδια. Άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν περίθαλψη και πήγαν σπίτι τους. Κανένας από αυτούς δεν βρισκόταν σε επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση.

Η αστυνομία ερευνά την ακριβή αιτία του ατυχήματος, αλλά ανέφερε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα κάποιος να χρησιμοποιήσει το χειροκίνητο σύστημα λειτουργίας της κυλιόμενης σκάλας για να αντιστρέψει την κατεύθυνσή της.

Πηγή: skai.gr