Νότια Αφρική: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και αθώος για την εσκεμμένη δολοφονία της 29χρονης συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, κρίθηκε πριν λίγο ο Όσκαρ Πιστόριους, με τη δικαστή να κάνει λόγο για περιστασιακά στοιχεία ενοχής εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής.

Ο 27χρονος αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης έως 15 ετών. H ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση, ενώ μένει να διευκρινιστεί αν έως τότε θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Αν και η δικαστής περιέγραψε τον αθλητή ως "πολύ κακό" και γεμάτο "υπεκφυγές" μάρτυρα, πρόσθεσε ότι το αστέρι του στίβου δεν είναι κατ 'ανάγκην ένοχος στην υπόθεση.

Η δικαστής απάλλαξε τον Πιστόριους αναφέροντας ότι πυροβόλησε το μοντέλο πιστεύοντας εσφαλμένα ότι ένας εισβολέας κρυβόταν στο μπάνιο του πολυτελούς σπιτιού του στην Πρετόρια.

Ενόσω η δικαστής διάβαζε την ετυμηγορία της, ο Πιστόριους, ο οποίος αντιμετώπιζε τουλάχιστον 25 χρόνια πίσω από τα κάγκελα με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, ξέσπασε σε κλάματα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης έφτασε το πρωί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πρετόρια για να ακούσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία της συντρόφου του στις 14 Φεβρουαρίου 2013.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ