Γέφυρα στη Νορβηγία κατέρρευσε την ώρα που τη διέσχιζαν αυτοκίνητα - Σώοι οι οδηγοί - Δείτε βίντεο και φώτο

Ένα αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε σε ένα κομμάτι της γέφυρας που ήταν ανυψωμένο έξω από το νερό.

Μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ένα ποτάμι στη νότια Νορβηγία κατέρρευσε σήμερα Δευτέρα , την ώρα που περνούσαν από αυτή δύο αυτοκίνητα

Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων διασώθηκαν και είναι καλά, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30 π.μ. ότι η γέφυρα είχε καταρρεύσει καθώς ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο περνούσε από πάνω της. Η αιτία δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι ενώ το φορτηγό παρέμεινε στη γέφυρα σε κάθετα σχεδόν σε ένα κομμάτι της γέφυρας που ήταν ανυψωμένο έξω από το νερό.

Ελικόπτερο βοήθησε στην επιχείρηση διάσωσης και ανέσυρε τον οδηγό του φορτηγού, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατάφερε να βγει μόνος του από το όχημά του.

Η γέφυρα μήκους σχεδόν 150 μέτρων που άνοιξε το 2012 συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen και το χωριό Tretten. 

«Είναι εντελώς καταστροφικό, εντελώς εξωπραγματικό», είπε ο τοπικός δήμαρχος Jon Halvor Midtmageli στην εφημερίδα Dabgladet. 

«Είναι ολοσχερώς κατεστραμμένη, όλα έχουν πέσει κάτω», πρόσθεσε.

Νορβηγία

Η Νορβηγική Διοίκηση Δημόσιων Οδών δήλωσε μάλιστα ότι θέλει να γίνει μια ανεξάρτητη έρευνα για την κατάρρευση.

«Πρέπει να είναι ασφαλές να οδηγείς στους νορβηγικούς δρόμους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να φτάσουμε στο βάθος αυτής της υπόθεσης», δήλωσε η επικεφαλής της διοίκησης, Ingrid Dahl Hovland.

Κάτοικος της περιοχής που μένει δίπλα στη γέφυρα Tretten, είπε ότι άκουσε «έναν έντονο κρότο».

«Όλο το σπίτι έτρεμε. Σήκωνα τα στόρια στην κρεβατοκάμαρα, κοίταξα δεξιά και είδα τη γέφυρα που βρισκόταν στο ποτάμι», είπε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2.

Πηγή: skai.gr