Nirvana: Απορρίφθηκε από δικαστήριο της Καλιφόρνια η μήνυση του «μωρού από το Nevermind»

Η μήνυση εναντίον των Nirvana από τον άνδρα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Nevermind» του 1991 όταν ήταν μωρό, απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spin, ένας δικαστής από την Καλιφόρνια απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Spencer Elden «με άδεια τροποποίησης» τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Μάλιστα οι δικηγόροι του Elden έχασαν την προθεσμία για να υποβάλουν ένσταση.

Ο  Elden υποστήριξε στην περίπτωσή του ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εμβληματικό εξώφυλλο του Nevermind ήταν μια εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είχε «παραχθεί και διαφημιστεί εν γνώσει του» από το συγκρότημα.

Η εικόνα εξωφύλλου δείχνει το βρέφος Elden σε μια πισίνα να πιάνει ένα χαρτονόμισμα με τα γεννητικά του όργανα ακάλυπτα. Ο Έλντεν ισχυρίστηκε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του υπέγραψαν μια ανακοίνωση που εξουσιοδοτεί τη χρήση «οποιωνδήποτε εικόνων του Σπένσερ ή της ομοιότητάς του».

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους Dave Grohl, Krist Novoselic, Courtney Love (ως εκτελεστής της περιουσίας Kurt Cobain), ο φωτογράφος Kirk Weddle και η UMG Recordings ζήτησαν την απόρριψη της υπόθεσης με αίτηση που κατατέθηκε στις 24 Δεκεμβρίου.

Είπαν ότι ο Elden είχε «περάσει τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοχρισμένο «Nirvana Baby», συμπεριλαμβανομένης της αναδημιουργίας της φωτογραφίας για χρήματα και του τατουάζ του Nevermind στο στήθος του.

«Ο ισχυρισμός του Έλντεν ότι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ του Nevermind είναι «παιδική πορνογραφία», εκ πρώτης όψεως, δεν είναι σοβαρός», ανέφεραν σε  κοινή δήλωση.

Το δικαστήριο είπε ότι «θα κάνει δεκτή την πρόταση των κατηγορουμένων και θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία να τροποποιήσει την καταγγελία του» έως τις 13 Ιανουαρίου.

Πηγή: Independent