Κλείσιμο

Αναδίπλωση πρεσβευτών για υπόθεση Καβαλά: Κάνει πίσω ο Ερντογάν για τις απελάσεις

Ένα βήμα πριν επέλθει το οριστικό ρήγμα στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση, την απέλαση δηλαδή 10 πρέσβεων, με την οποία απειλούσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε βαλβίδα αποσυμπίεσης. 

Ο Τούρκος πρόεδρος πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι οι πρεσβευτές παραμένουν στην Τουρκία, καθώς υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες για να βρεθεί μια φόρμουλα που θα εκτόνωνε την κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Δύσης. 

Το απόγευμα, οι 10 πρεσβευτές με μήνυμά τους στο twitter δήλωσαν ότι σέβονται το άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης που προβλέπει ότι δεν παρεμβαίνουν στα εσωτερικά του κράτους που βρίσκονται, καθώς και στο νομοθετικό ρυθμιστικό της πλαίσιο, κάνοντας ένα βήμα πίσω στην υπόθεση Καβαλά. 

Έτσι, στη συνέχεια ο Ερντογάν ανέφερε ότι υπήρξε υποχώρηση από την πλευρά των πρέσβεων σημειώνοντας ότι δήλωσαν ότι σέβονται τη δικαιοσύνη της Τουρκίας και ότι από δω και πέρα θα είναι πιο προσεκτικοί. «Όποιος δε σέβεται την ανεξαρτησία και τις ευαισθησίες του τουρκικού λαού, όποια ιδιότητα κι αν έχει, δε θα έχει θέση στη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
 
 

Πηγή: Anadolu