«Νετανιάχου, η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν»: Οι βολές Ακσενέρ και το παραλήρημα Τσαβούσογλου

Θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης έχει ξεσηκώσει η Μεράλ Ακσενέρ, πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» της Τουρκίας  παρομοιάζοντας τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο Νετανιάχου είναι η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν» είπε συγκεκριμένα η Ακσενέρ προκαλώντας την έντονη αντίδραση της τουρκικής προεδρίας.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα προβαίνει σε νέες βολές κατά του Ισραήλ με τον Τούρκο  Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως η ελπίδα των καταπιεσμένων Παλαιστινίων είναι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ολόκληρο το τουρκικό έθνος» προκειμένου να προσεγγίσει τον παλαιστινιακό λαό.

«Ανάμεσα σε όλον τον Μουσουλανικό κόσμο είναι η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτηρίζοντας μάλιστα καταπιεστή τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων» τονίζει.

Σημειώνεται πως έχουν υπάρξει αρκετά σενάρια που κάνουν λόγο για μνημόνια συνεργασίας μεταξύ παλαστινιακής αρχής και Τουρκίας  αλλά ακόμη και για αποστολή δυνάμεων του Κατάρ, του Πακιστάν και της Τουρκίας στην Παλαιστίνη. 

Σε κάθε περίπτωση στην Τουρκία φαίνεται να επικρατεί ένα κλίμα απίθανων σεναρίων όσον αφορά την Παλαιστίνη με αυτό να αποτελεί αναμφισβήτητα κυβερνητική γραμμή.

Από τα «βέλη» του Τσαβούσογλου δεν ξεφύγει πάντως ούτε η Αυστρία αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ την κατηγορεί για διάπραξη γενοκτονίας και απώλεια μνήμης.

Πηγή: skai.gr