Κλείσιμο

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί κατά ΗΠΑ: Συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις

Νέα πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος τις κατηγόρησε για συνεργαία με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έκανε και λόγο για θεωρίες συνομωσίας εναντίον της Τουρκίας. «Τέτοιους φίλους δεν τους θέλουμε και εύχομαι μόνο στους εχθρούς μου τέτοιους φίλους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Στο μεταξύ, η ακραία πρόκλησης της Άγκυρας να δημοσιοποιήσει τους χάρτες για τη Navtex βόρεια της Κύπρου, αλλά και την υφαλοκρηπίδα της αποδίδεται στην προσπάθειά της να απαντήσει στην αντιπολίτευση και σε απόστρατους αξιωματικούς που κατηγορούν την Τουρκία για τη νέα Navtex και το Ορούτς Ρέις που θεωρούν ότι υποχωρεί στο ζήτημα της Γαλάζιας Πατρίδας. 

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Άμυνας ήρθε να υπενθυμίσει τις θεωρίες που έχει η Τουρκία και για το τουρκολυβικό μνημόνιο, αλλά και για την τουρκική υφαλοκρηπίδα που ισχυρίζεται ότι εκτείνεται μέχρι τη Ρόδο, την Κρήτη και νότια της Κύπρου. Πρόκειται για μια μαξιμαλιστική θεωρία που προβάλλει η Άγκυρα, αυτή τη φορά μάλιστα με χάρτες. 

Βέβαια είναι ένα μήνυμα και προς την Ελλάδα, καθώς σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει στην υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, μετά από αυτή με τη Γαλλία. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της ανακήρυξης ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. 

 

Πηγή: skai.gr