Νέο παραλήρημα Ερντογάν: « Θα χτίσουμε τον αιώνα της Τουρκίας» - Αιχμές κατά της Δύσης

Ο ίδιος υποσχέθηκε καλύτερες μέρες για την Τουρκία μετά τον Ιούνιο του 2023 με όραμα το 2071 και πως θα κάνει τη χώρα μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου

Στο όραμά του για την Τουρκία, αφήνοντας αιχμές για τη Δύση αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια φιέστα που διοργάνωσε και είχε τίτλο «Ο αιώνας της Τουρκίας».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης η ομιλία του Τούρκου προέδρου διήρκησε μία ώρα και 58 λεπτά και κατά την διάρκειά της αναφέρθηκε στο όραμά του για την Τουρκία.

Ο ίδιος υποσχέθηκε καλύτερες μέρες για την Τουρκία μετά τον Ιούνιο του 2023 με όραμα το 2071.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα «σύνορα της καρδιάς του» όπως είπε υποστηρίζοντας «ότι η Τουρκία θα πάει πιο μπροστά μαζί με τους φίλους στα σύνορα της καρδιάς τους και με τις προσευχές των καταπιεσμένων». Υποστήριξε επίσης, ότι «θα χτίσει τον αιώνα της Τουρκιάς»  και υποσχέθηκε να κάνει τη χώρα μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου.

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπου όπως είπε είναι «ουσιαστικά μια παρακαταθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή τονίζοντας πως είναι μια μεγάλη πρόκληση κατά της παγκόσμιας κηδεμονίας». Τέλος, μίλησε για ιμπεριαλιστές που πολεμάνε την κυβέρνησή του, αφήνοντας αιχμές κατά της Δύσης.

Πηγή: skai.gr