Νέο μακελειό στη Συρία

Νέο μακελειό στη Συρία την Τρίτη. Δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν επτά πολίτες σε επιδρομές κοντά στην Δαμασκό και στην επαρχία Χομς, είπαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, καθώς η εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζεται.

Ένοπλες ομάδες σκότωσαν παράλληλα δύο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ και μια οργάνωση ακτιβιστών.

Εν τω μεταξύ στρατιώτες εξουδετέρωσαν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αγωγό αργού πετρελαίου κοντά στην πόλη Χομς, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA.

Ο πρόεδρος Άσαντ αντέδρασε στην λαϊκή εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του, η οποία διαρκεί έξι μήνες, εξαπολύοντας ένα κύμα καταστολής στο οποίο λαμβάνει μέρος και ο στρατός. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι 2.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ενέργειες των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού, ανάμεσά τους 100 παιδιά. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με ακτιβιστές, και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ είπε την Δευτέρα ότι οι σύροι ηγέτες πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Συρία.

Οι αρχές λένε ότι 700 άνδρες του στρατού και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί στις ταραχές, όπως και περίπου ισάριθμοι «στασιαστές».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν στην διάρκεια συνάντησής τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι χρειάζεται να «ενταθεί η πίεση» στον Άσαντ για να σταματήσει η καταστολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: skai.gr