Νέο λάδι στη φωτιά από την Άγκυρα: Η Ελλάδα «πιέζει την τουρκική μειονότητα»

Νέο λάδι στη φωτιά ρίχνει η Άγκυρα. Μετά από συνάντηση υψηλόβαθμων τούρκων αξιωματούχων με τον Ταγίπ Ερντογάν η ανακοίνωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών προβάλλει εκ νέου τις προκλητικές τουρκικές θέσεις. 

«Η αρνητική στάση της Ελλάδας στα θέματα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου και η πίεση στην τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη» συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Στη συνάντηση υψηλού επιπέδου συζητήθηκαν βασικά θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για τους Τούρκους. Περιλάμβαναν, «ένα νέο Σύνταγμα, αντιδημοκρατικές πρωτοβουλίες και τη λεγόμενη συκοφαντία της γενοκτονίας των Αρμενίων», σύμφωνα με δήλωση της Τουρκικής Διεύθυνσης Επικοινωνιών. 

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλήθεια ενάντια στη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων». Είπε ότι η Τουρκία θέλει να «γιορτάσει την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας με ένα νέο πολιτικό σύνταγμα, όχι με το σύνταγμα του πραξικοπήματος, αλλά με τη συναίνεση του έθνους μας». «Θα ξεκινήσουμε όλες τις προσπάθειες για ένα νέο Σύνταγμα σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας μας και τις προσδοκίες του έθνους μας, δήλωσε.

Το Μάρτιο ο Ερντογάν είπε ότι το νέο σύνταγμα της Τουρκίας «θα είναι συμπεριληπτικό και φιλελεύθερο».
 

Πηγή: skai.gr