Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Ο υπεύθυνος της επίθεσης κατά του συγγραφέα Πρίλεπιν, θα πεθάνει από «ατύχημα» στη φυλακή

«Ακόμη και για όσους καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη (υπό τους όρους του μορατόριουμ της θανατικής ποινής), συμβαίνουν περιστατικά και ατυχήματα μερικές φορές» ανέφερε ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε με θάνατο εντός φυλακής όποιον καταδικαστεί για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο κατά του εθνικιστή συγγραφέα Ζαχάρ Πρίλεπιν.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι πλέον αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι όλοι οι ύποπτοι, «όπως και άλλοι εγκληματίες, θα δικαστούν για την επίθεση και θα καταδικαστούν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης».

Και συνέχισε: «Αλλά είναι σημαντικό οι ίδιοι και άλλοι σαν αυτούς να συνειδητοποιήσουν ένα απλό πράγμα: ακόμη και για όσους καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη (υπό τους όρους του μορατόριουμ της θανατικής ποινής), συμβαίνουν περιστατικά και ατυχήματα μερικές φορές. Και τότε μια μακρά ποινή διακόπτεται γρήγορα για φυσικούς λόγους λόγω του θανάτου του κρατούμενου. Και έχει επίσης μεγάλη εκπαιδευτική αξία για τα νέα καθάρματα που προσλαμβάνονται για να κάνουν δολοφονίες».

Πηγή: skai.gr