Νέες απειλές Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα γονατίσει-Δεν φεύγουμε από την ανατολική Μεσόγειο

Πιστός στην τακτική της έντασης ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε σκληρή ρητορική για την Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε ότι τα ερευνητικά πλοία της Άγκυρας δεν θα φύγουν από την περιοχή.  

«Ορισμένοι (σ.σ. κύκλοι) εφαρμόζουν πολιτικές απειλητικής γλώσσας και εκβιασμών αναφορικά με την μοιρασιά των πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο. Καμία χώρα δεν είναι πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει σε τίποτα με την λογική: Το έκανα οπότε συνέβη. Η Τουρκία δεν θα γονατίσει σε αυτά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Για το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης-Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στις γεωτρήσεις θα φέρουν ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Επιπλέον είπε ότι μόλις το τουρκικό κοινοβούλιο εγκρίνει το μνημόνιο η σημερινή κατάσταση θα έχει μία εντελώς διαφορετική διάσταση. «Τώρα επιτίθεται στην Λιβύη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις τουρκικές ενέργειες για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατό να «εξαφανίσει» κάποιος την Τουρκία από το ζήτημα. «Καλώ όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο. Ας κάνουμε την ενέργεια εργαλείο συνεργασίας αντί σύγκρουσης. Μην εφαρμόζετε τρόπους που θα κάνουν την περιοχή να πληρώσει», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν θα αποσύρει τα πλοία της από την περιοχή επειδή αυτό εξοργίζει ορισμένους κύκλους. «Τα δύο υψηλής τεχνολογίας γεωτρύπανα μας και τα δύο πλοία σεισμικών ερευνών θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στην περιοχή. Τα πλοία θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντα τους», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. 
Επανέλαβε ότι η Τουρκία «δεν θα αφήσει τους άλλους να συντρίψουν τα δικά της συμφέροντα και αυτά των Τουρκοκυπρίων».
 

Πηγή: skai.gr