Νέα Υόρκη: «Έγκλημα αυτό που μού έκανε» - Λογοδοσία του Κουόμο ζητά η γυναίκα που παρενοχλήθηκε (vid)

Η γυναίκα που κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα την ταυτότητα της, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, όπου αφηγείται πώς «η δουλειά των ονείρων της» μετατράπηκε σε «έναν εφιάλτη», ενώ ζητά ο Άντριου Κουόμο να λογοδοτήσει.

«Αυτό έπρεπε να κάνω (να καταθέσω μήνυση). Ο κυβερνήτης πρέπει να λογοδοτήσει (…). Αυτό που μού έκανε, είναι ένα έγκλημα. Παραβίασε το νόμο», δήλωσε στο CBS News η Μπρίτανι Κομίσο, η μήνυση της οποίας, που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα, στην κομητεία Όλμπανι, ανοίγει τον δρόμο σε πιθανές δικαστικές διώξεις σε βάρος του Κουόμο.

Η Μπρίτανι Κομίσο είναι μεταξύ των 11 γυναικών, οι οποίες αναφέρονται σε μια έκθεση, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από τη γενική εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς κι η οποία κατηγορεί τον Άντριου Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση. Στην έκθεση αυτή αποκαλείται «βοηθός διεύθυνσης νούμερο 1».

«Είμαι επίσης η Μπρίτανι Κομίσο (…). Είμαι μια γυναίκα, έχω φωνή και αποφάσισα να τη χρησιμοποιήσω», λέει η ίδια.

«Για εμένα, ήταν μια ονειρική δουλειά και δυστυχώς αυτή μετατράπηκε σε εφιάλτη» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Κατά τη διάρκεια των 25 λεπτών των αποσπασμάτων της συνέντευξης, που προβλήθηκαν στο CBS, η Μπρίτανι Κομίσο περιγράφει πώς ο κυβερνήτης πέρασε από τις «αγκαλιές για να πει αντίο» σε «αγκαλιές ολοένα και πιο σφικτές (…) με φιλιά στο μάγουλο», έως σε μια περίπτωση όπου «γύρισε γρήγορα το κεφάλι για να με φιλήσει στο στόμα».

Η Μπρίτανι Κομίσο αναφέρεται, επιπλέον, σε δύο περιστατικά που αναφέρονται στην έκθεση: Το πρώτο όταν ο κυβερνήτης τη θώπευσε κατά τη διάρκεια μιας σέλφι, κατόπιν, τον Νοέμβριο του 2020, στην επίσημη κατοικία του, όταν έβαλε το χέρι του κάτω από το πουκάμισό της για να της αγγίξει το στήθος.

«Θυμάμαι πολύ καλά να κοιτάζω προς τα κάτω, να βλέπω το χέρι του, ένα μεγάλο χέρι και να λέω στον εαυτό μου "Θεέ μου, έρχεται". Έγινε τόσο γρήγορα, δεν είπε τίποτα. Όταν τον εμπόδισα, απλά σταμάτησε και έφυγε», αφηγείται.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης αρνείται οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, ακόμα κι αν οι φωνές να παραιτηθεί έχουν ενταθεί, από επιφανή στελέχη του κόμματός του, όπως τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ