Νέα τουρκική πρόκληση : Στείλαμε 1000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στον Έβρο

Την αποστολή 1.000 αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων ανακοίνωσε από την Αδριανούπολη ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι Τούρκοι δεν λένε να συμμορφωθούν και συνεχίζουν όχι μόνο να λένε ψέματα αλλά και να προχωρούν σε νέες προκλητικές κινήσεις. "Στείλαμε 1.000 αστυνομικούς για να εμποδίσουμε τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στο Έβρο". 

Πριν από λίγο το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: "Στέλνουμε 1.000 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων στα σύνορα για να αποτρέψουμε επαναπροωθήσεις μεταναστών στον Εβρο. Οι Έλληνες τραυμάτισαν 164 ανθρώπους".


Ο Σοϊλού πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. 

Απείλησε δε, ότι ‘’η Τουρκία θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία που συνεχίζεται εκεί’’. 

‘’Τριάμισι εκατομμύρια άνθρωποι στην Ιντλίμπ και στα σύνορα της Τουρκίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη κατάσταση. Οι συνεχιζόμενες απάνθρωπες ενέργειες του (συριακού) καθεστώτος εκεί θα σημάνουν το άνοιγμα των συνοριακών πυλών μας’’, δήλωσε ο Σοϊλού σε δημοσιογράφους μιλώντας στην Αδριανούπολη.

‘’Τελικά όλοι θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη’’ ανέφερε ο Σοϊλού, επιμένοντας πως "αυτό δεν είναι απειλή ούτε εκβιασμός".

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του τουρκικού ΥΠΕΣ, στην Ελλάδα έχουν περάσει 139.070 πρόσφυγες και μετανάστες! Στην περιοχή του Έβρου, απετράπησαν μέσα σε ένα 24ωρο περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι, ενώ έγιναν και 24 συλλήψεις ανέφερε από πλευράς της η Αθήνα. 

Πηγή: skai.gr