Νέα στοιχεία για τη Μαντλίν: Δολοφονήθηκε λίγο μετά την απαγωγή της

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η Μάντλιν ΜακΚαν δολοφονήθηκε λίγο μετά από την απαγωγή της, δηλώνει στους Times ο Γερμανός εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση μετά από την υπόδειξη του καταδικασθέντος και φυλακισθέντα παιδεραστή και βιαστή Κρίστιαν Μπρούκνερ ως βασικού υπόπτου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η γερμανική αστυνομία έχει ανακαλύψει ότι ο 43χρονος Μπρούκνερ είχε αναφέρει σε διαδικτυακή συζήτηση με άλλον παιδόφιλο την ιδέα απαγωγής, βιασμού και δολοφονίας ενός κοριτσιού. Φέρεται χαρακτηριστικά να είχε πει πως «ήθελε να πιάσει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για μέρες».

Όταν ο φίλος του τον ρώτησε αν φοβόταν μήπως συλληφθεί, ο Μπρούκνερ απάντησε: «μπα, αν καταστραφούν οι αποδείξεις...».

Είχε προσθέσει ότι θα κατέγραφε πολλά βίντεο. «Θα καταγράψω με λεπτομέρεια πώς βασανίζεται».

Η συνομιλία φέρεται να ανακαλύφθηκε κατά τις έρευνες των Γερμανών για την εξαφάνιση της πεντάχρονης Ίνγκα Γκέρικε πριν από πέντε χρόνια.

Ο εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε ότι η γνώμη του είναι πως ο Μπρούκνερ «σκότωσε σχετικά γρήγορα το κορίτσι, πιθανώς την κακοποίησε και μετά τη σκότωσε».

Πρόσθεσε ότι οι αρχές πιστεύουν πως ο Μπρούκνερ διέπραξε και άλλα σεξουαλικής φύσης εγκλήματα και πως προσπαθούν να συλλέξουν όσο το δυνατόν πιο πολλές πληροφορίες πριν στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος του.

Οι αστυνομικές αρχές σε Γερμανία, Βρετανία, Ιρλανδία και Ολλανδία έχουν αρχίσει να ερευνούν πιθανή ενοχή του Κρίστιαν Μπρούκνερ σε υποθέσεις εξαφάνισης και βιασμού ανηλίκων κοριτσιών αλλά και γυναικών, καθώς και στην εξαφάνιση ενός επτάχρονου αγοριού στη Χάγη.

Σύμφωνα δε με τη Sun, Βρετανίδα πρώην σύντροφος του Μπρούκνερ έχει πει σε φίλη της ότι την παραμονή της απαγωγής της σχεδόν τεσσάρων ετών τότε Μάντλιν εκείνος της είχε εκμυστηρευτεί πως επρόκειτο να κάνει μία «φρικτή» δουλειά στην Πράια ντα Λουζ την επομένη.