Ρωσία: Νέα προτομή του Στάλιν για τα 80 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ (βίντεο)

Τα μνημεία για την νίκη του Στάλιν, ο οποίος ενσαρκώνει την νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί αλλά και ένα καθεστώς τρομοκρατίας με εκατομμύρια θύματα, είναι σπάνια στην Ρωσία  

Στην ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλινγκραντ) έγιναν σήμερα τα αποκαλυπτήρια μιας προτομής του Στάλιν, επ' ευκαιρία της 80ής επετείου από την νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί στο Στάλινγκραντ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti,  στις εκδηλώσεις θα παραστεί και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τα μνημεία για την νίκη του Στάλιν, ο οποίος ενσαρκώνει την νίκη των Σοβιετικών επί των Ναζί αλλά και ένα καθεστώς επίσης τρομοκρατίας με εκατομμύρια θύματα, είναι σπάνια στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το Ria Novosti, οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι της πόλης του Βόλγκογκραντ παρέστησαν στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στάλιν όπως και των δύο στρατιωτικών ηγετικών προσωπικοτήτων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην μάχη του Στάλινγκραντ, του Γκεόργκι Ζούκοφ και του Αλεξάντρ Βασιλιέφσκι.

Κάτω από έναν γκρίζο ουρανό και τα μάτια δεκάδων θεατών, οι στρατιώτες εναπόθεσαν λουλούδια στις βάσεις των τριών χάλκινων προτομών.

Νωρίτερα σήμερα, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν της σοβιετικής νίκης στο Στάλινγκραντ με κατάθεση στεφάνων στο μεγαλειώδες μνημείο των πεσόντων στην μάχη του Στάλινγκραντ, όπου καίει η αιώνια φλόγα.

Φόρος τιμή στους πεσόντες από τον Πούτιν

Οι αρχές κήρυξαν την 1η και 2α Φεβρουαρίου αργίες. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί την πόλη όπου θα μιλήσει, ένα χρόνο σχεδόν αφότου έδωσε την εντολή για την επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Αυτοί οι εορτασμοί πραγματοποιούνται καθώς το Κρεμλίνο παρουσιάζει με συνέπεια την επίθεσή του κατά της Ουκρανίας ως επιχείρηση «αποναζιστικοποίησης», σύμφωνα με την κληρονομιά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Για τους Ρώσους το Στάλινγκραντ είναι συνώνυμο με την νίκη επί του ναζισμού και αυτή η μάχη κατέχει κεντρική θέση στον πατριωτισμό που προωθεί το Κρεμλίνο

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να χαρακτηρίζει «νεοναζί» την ουκρανική ηγεσία που είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με τον ίδιο, να εξοντώσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία