Νέα πρόκληση Ακάρ: Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί τις έρευνες - Δεν υπάρχει χρονικό όριο

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να κατηγορεί την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τη συμφωνία τους για την ΑΟΖ και να διαμηνύει ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι ακόμη και εάν η Αθήνα και το Κάιρο έχουν μαζί τους όλη την ΕΕ και όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. «Δύο επί δύο, δεν κάνει πέντε κάνει τέσσερα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Είπε επίσης ότι το Ορούτς Ρέις θα παραμείνει για καιρό στην περιοχή και πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες για όσο χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε χρονικό όριο ούτε κάποιος άλλος περιορισμός. Πρόσθεσε ότι γίνονται τεχνολογικές εργασίες και πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εκεί.

« Είμαστε υπέρ των συνομιλιών» υποστήριξε επίσης ο Τούρκος υπουργός άμυνας τονίζοντας: «Εχουμε δίκιο. Θέλουμε διάλογο, δεν φοβόμαστε. Όμως θέλουμε και τα δικαιώματα των παιδιών μας για το μέλλον τους. Τις επόμενες ημέρες αν οι Έλληνες ομόλογοι μας το αποφασίσουν θα χαρούμε να τους υποδεχθούμε».

Αναφερόμενος στο Καστελόριζο, ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε πως «είναι μια περίεργη περίπτωση» και συνέχισε λέγοντας: « Σε προηγούμενες περιπτώσεις παραχωρήθηκε στην Ελλάδα. Όμως έλεος. Υπάρχει λογική. Απέχει απο την Τουρκία 2 χιλιόμετρα έχει συνολική έκταση 10 τετρ. χιλιόμετρα. Από την Ελλάδα απέχει 600 χιλιόμετρα, συγκεκριμένα 580 .Εσείς του δίνετε θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τετρ. χιλιομέτρων. Με ποια λογική;».

 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,