Κλείσιμο

Νέα επιστολή Ερντογάν: Θέλει διάλογο με την Ελλάδα αλλά δεν της απευθύνει το λόγο!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας απέστειλε την Τετάρτη νέα επιστολή στους ηγέτες των χωρών της ΕΕ, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της Άγκυρας για διάλογο με την Ελλάδα εν μέσω εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι επιθυμεί διάλογο με την Αθήνα, εντούτοις δεν της «απευθύνει το λόγο», καθώς και πάλι δεν έστειλε την επιστολή στην Ελλάδα και την Κύπρο!

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις» υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επιστολή που απευθύνεται στους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, καθώς και στους ηγέτες των χωρών μελών του μπλοκ ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Στην επιστολή του ο Ερντογάν αναφέρει ότι οι σχέσεις με τις Βρυξέλλες ήταν πάντοτε προτεραιότητα για την Τουρκία και ότι «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε αυτό το θέμα, ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας μας».

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξαν «επιτακτικές προκλήσεις» κατά τις έξι δεκαετίες στις σχέσεις των δύο πλευρών. «Πρόσφατα, οι σχέσεις μας αντιμετωπίζουν μια άλλη νέα πρόκληση λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr