Νέα 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο από σήμερα το βράδυ

Νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει στο Κίεβο από απόψε έως το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο.

"Η στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα διαρκέσει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου", ανέφερε ο δήμαρχος στο Telegram.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν να υπερασπίζονται το Κίεβο από τις ρωσικές επιθέσεις σημειώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα αγωνίζονται να «διατηρήσουν τον απαραίτητο ρυθμό μάχης και να επιτύχουν τον απώτερο στόχο του πολέμου».

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προκλήσεις όσον αφορά στην αντικατάσταση προσωπικού και προμηθειών, εν μέρει λόγω των διεθνών κυρώσεων.

Ωστόσο, οι αεροπορικές επιδρομές από τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν οκτώ ρωσικά τανκς, καθώς και κατέρριψαν τρία αεροπλάνα και τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

Πηγή: skai.gr