Κλείσιμο

Ναυαγοσώστης δέχθηκε επίθεση από καρχαρία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στο Λονγκ Άιλαντ - Δείτε το βίντεο

«Χτύπησα τον καρχαρία τρεις φορές. Υποθέτω ότι την τρίτη φορά γύρισε πίσω και η ουρά του με χτύπησε στο στήθος», ανέφερε ο Zack Gallo, που δέχθηκε την επίθεση 

Ένας ναυαγοσώστης στο Λονγκ Άιλαντ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, υποδυόταν το θύμα σε μια άσκηση εκπαίδευσης στη θάλασσα, όταν ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από καρχαρία. 

Ο καρχαρίας δάγκωσε στο στήθος τον ναυαγοσώστη Zack Gallo, ενώ τραύματα έχει και στο δεξί του χέρι. Ο καρχαρίας είχε 4 με 5 μέτρα μήκος, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της κομητείας Suffolk, Steve Bellone.

Ο ναυαγοσώστης Zack Gallo

«Έπαιζε τον ρόλο του θύματος και εν μέσω αυτού, στην πραγματικότητα έγινε θύμα όταν συνέβη αυτό το δάγκωμα του καρχαρία», δήλωσε ο Bellone σε συνέντευξη Τύπου.

«Ένιωσα έντονο, οξύ πόνο και ήξερα ότι ήταν κάποιο είδος ... μόλις ένιωσα την ελαστική υφή, ήξερα ότι ήταν κάποιο είδος καρχαρία», ανέφερε ο ναυαγοσώστης. 

Ο ναυαγοσώστης είπε ότι πάλεψε με τον καρχαρία «χτυπώντας τον». «Χτύπησα τον καρχαρία τρεις φορές. Υποθέτω ότι την τρίτη φορά γύρισε πίσω και η ουρά του με χτύπησε στο στήθος».

Άλλοι ναυαγοσώστες, που ήταν ήδη στο νερό για την άσκηση, έσπευσαν να βοηθήσουν τον Gallo, ο οποίος αιμορραγούσε, αλλά το θύμα κατάφερε ως εκ θαύματος να βγει από το νερό χωρίς βοήθεια, δήλωσε ο αστυνομικός.

Η παραλία έκλεισε μετά την επίθεση. Ο Bellone λέει ότι οι Αρχές έβγαλαν αργότερα ένα drone να παρακολουθεί το νερό και είδαν έναν καρχαρία, αλλά «δεν ξέρουμε αν ήταν ο ίδιος καρχαρίας ή όχι».

Μια δεύτερη παραλία ανατολικά του Smith Point, η Cupsogue, έκλεισε, επίσης, την Κυριακή «λόγω επικίνδυνης θαλάσσιας δραστηριότητας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι των πάρκων της κομητείας.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, στη κοντινή παραλία Τζόουνς στην κομητεία Νασσάου ένας κολυμβητής υπέστη «πιθανό δάγκωμα καρχαρία», γεγονός που ώθησε την αστυνομία της κομητείας εκεί να αυξήσει τις περιπολίες στις παραλίες ενόψει του Σαββατοκύριακου των διακοπών της 4ης Ιουλίου.

Οι επιθέσεις καρχαριών στο Λονγκ Άιλαντ «είναι εξαιρετικά σπάνιες», δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας, αλλά έχουν αυξηθεί σε συχνότητα τελευταία. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρήθηκαν περισσότεροι καρχαρίες από ό,τι ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία μαζί.
 

Πηγή: skai.gr