Ναβάλνι: Οι υποστηρικτές του αρχίζουν διαμαρτυρίες μέχρι να τον επισκεφθεί δικός του γιατρός

Οι σύμμαχοι του φυλακισμένου πολέμιου του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι από τη ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν διαμαρτυρίες έξω από την φυλακή έως ότου τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και του παρασχεθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Στο μεταξύ περίπου 30 ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έκκλησή τους, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κέντρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Memorial», κάλεσαν την συνήγορο για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα να επισκεφθεί άμεσα τον Αλξέι Ναβάλνι στις φυλακές Ν2 στην περιοχή Βλαντίμιρ.

Στην έκκλησή τους αναφέρουν ότι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι στις φυλακές «προκαλούν σοβαρή ανησυχία», «δημιουργείται η εντύπωση ότι εκεί τον σκοτώνουν αργά. Η μη παροχή κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης και η πραγματική στέρηση ύπνου, αναμφίβολα συνιστούν βασανιστήρια, σκληρή και απάνθρωπή συμπεριφορά».

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την έκκληση είναι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελσίνκι στην Μόσχα, το «Κέντρου Αντρέι Ζαχάροφ», η οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Memorial και η επιτροπή «Συνδρομή στους πολίτες».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, κήρυξε απεργία πείνας απαιτώντας να «τηρηθεί ο νόμος» και να αφήσουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του. «Έχω κηρύξει απεργία πείνας ζητώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτρέψουν να με επισκεφθεί γιατρός της επιλογής μου», είχε γράψει ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ωστόσο διεύθυνση των φυλακών δήλωσε ότι η κατάστασή του είναι ικανοποιητική και του έχει παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ