Κλείσιμο

ΝΑΤΟ: Κατέβηκε το tweet με τις ευχές στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Είχε προηγηθεί το αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για τη συγκεκριμένη ανάρτηση

Σε διαγραφή του επίμαχου tweet με τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία προχώρησε η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση.

«Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Ενωνόμαστε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφερόταν συγκεκριμένα στην ανάρτηση στο λογαριασμό της συμμαχίας.

Η Αθήνα άμεσα προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για το συγκεκριμένο μήνυμα. Στο διάβημα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, τονίζεται ότι η ανάρτηση είναι «πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Πηγή: skai.gr