«Ναι» Τράμπ σε Πούτιν για συνάντηση κορυφής των «5»

Αποδέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόταση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν για συνάντηση κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία).

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήταν αυτός που ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόταση Πούτιν.

«Η πρόταση έγινε στις 23 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου Πούτιν στην Ιερουσαλήμ στο φόρουμ που ήταν αφιερωμένο στην μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Την πρόταση υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Κίνας (Σι Τζιπίνγκ). Και εντελώς πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε ότι αποδέχεται και υποστηρίξει την πρόταση αυτή», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία ελπίζει ότι η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της συνάντησης κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ορισθούν πολύ σύντομα, δήλωσε ο Λαβρόφ. «Όσον αφορά τον τόπο και το χρόνο, αυτά τα ζητήματα συμφωνούνται αυτή τη στιγμή. Ελπίζω ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Τότε θα γίνει και η ανακοίνωση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν για τον έλεγχο των εξοπλισμών.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ,