O Ναδάλ «πυροβολεί» τον Τζόκοβιτς: «Ήξερε τους κανόνες και πήρε τις αποφάσεις του-Τον λυπάμαι»

Πυρά κατά του κορυφαίου τενίστα Νοβάκ Τζόκοβιτς μετά την απαγόρευση εισόδου του στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open, επειδή είναι ανεμβολίαστος, εξαπέλυσε ο αντίπαλός του,  Ράφαελ Ναδάλ σημειώνοντας ωστόσο ότι γνώριζε τις συνέπειες της άφιξης στο Australian Open χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

«Είναι φυσιολογικό ο κόσμος εδώ στην Αυστραλία να απογοητεύεται πολύ με την υπόθεση, επειδή έχουν περάσει πολλά και πολύ δύσκολα lockdowns… Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ και συμπλήρωσε ότι «το μόνο ξεκάθαρο για μένα είναι ότι αν έχεις εμβολιαστεί, μπορείς να παίξεις στο Australian Open και παντού, και ο κόσμος κατά τη γνώμη μου έχει υποφέρει αρκετά για να μην ακολουθεί τους κανόνες».

Ερωτηθείς ειδικά για τη μη έκδοσης βίζας Τζόκοβιτς, ο Ναδάλ είπε απλά ότι «αν δεν θέλεις να κάνεις το εμβόλιο, θα αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα».

Ο Ναδάλ πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι αν ήθελε, θα έπαιζε εδώ στην Αυστραλία χωρίς πρόβλημα… Πήρε τις δικές του αποφάσεις, και ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις δικές του αποφάσεις, αλλά υπάρχουν κάποιες συνέπειες. Φυσικά και δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Κατά κάποιο τρόπο τον λυπάμαι. Αλλά την ίδια στιγμή, γνώριζε εδώ και πολλούς μήνες τι έπρεπε να κάνει και τι ισχύει, οπότε πήρε τις δικές του αποφάσεις».

«Μετά από πολλούς θανάτους εδώ και δύο χρόνια, η αίσθησή μου είναι ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η πανδημία», επισήμανε. 

Εξέφρασε δε την επιστοσύνη του στην ιατρική κοινότητα τονίζοντας ότι «το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι πιστεύω αυτά που λένε όσοι γνωρίζουν από ιατρική. Αν αυτοί λένε ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, τότε πρέπει να εμβολιαστούμε, αυτή είναι η άποψή μου».

Σημειώνεται ότι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε ξενοδοχείο καραντίνας, αναμένεται να απελαθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η αίτησή του για βίζα απορρίφθηκε. 

Πηγή: skai.gr