Γιατί οι Χριστιανοδημοκράτες στηρίζουν τη Μέρκελ: Ταμείο Ανάκαμψης ή… Italexit 

Πειστική εξήγηση γιατί η άλλωτε «σκληρή» Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) στηρίζει την Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ, δίνει ο πρόεδρος της CSU, πρωθυπουργός της Βαυαρίας, και πιθανός υποψήφιος καγκελάριος της Γερμανίας Μάρκους Σέντερ. 

Δημοσιονομική αλληλεγγύη στην Ευρώπη ή… Italexit, είναι το δίλημμα που θέτει ο Μάρκους Σέντερ σε δηλώσεις του στη Frankfurter Allgemeine Ζeitung, προειδοποιώντας πως εάν η ΕΕ δεν επιδείξει δημοσιονομική αλληλεγγύη, η Ιταλία θα μπορούσε να ακολουθήσει το Brexit και να φύγει από το μπλοκ. «Αν διστάσουμε τώρα, υπάρχει κίνδυνος δεύτερου Brexit στην Ιταλία» προειδοποιεί. 

Βλέπει την Ευρώπη σε ένα σταυροδρόμι: βοηθάμε ο ένας τον άλλον ή μήπως η Ιταλία μπορεί ακόμη και να εγκαταλείψει την ΕΕ; Ένα δεύτερο λοκντάουν, προειδοποιεί, θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την ήπειρο.

«Η ΕΕ είναι η καλύτερη ιδέα που έχει αναδειχθεί ποτέ στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Αλλά τώρα πρέπει να την επανεφεύρουμε τώρα και να την προσαρμόσουμε στις προκλήσεις της εποχής. Όχι μόνο ο κορωνοϊός, αλλά και ο εθνικισμός εξαπλώνονται πανδημικά. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο πνεύμα συνοχής στην Ευρώπη» επισημαίνει ο Σέντερ.

Πηγή: skai.gr