Ο «πολύτεκνος» Musa Hasahya Kasera από την Ουγκάντα - Έχει 12 συζύγους, 102 παιδιά και 578 εγγόνια

Ο Hasahya, ο οποίος είναι σήμερα άνεργος, έχει γίνει κάτι σαν τουριστική ατραξιόν

Ο Musa Hasahya Kasera έχει τόσα πολλά παιδιά που δεν μπορεί να θυμηθεί τα περισσότερα από τα ονόματά τους. Ο χωρικός από την Ουγκάντα αγωνίζεται για να συντηρήσει την τεράστια οικογένειά του, η οποία, όπως λέει, περιλαμβάνει 12 συζύγους, 102 παιδιά και 578 εγγόνια. Ωστόσο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «φτάνει πια».

«Στην αρχή ήταν ένα αστείο, αλλά τώρα αυτό έχει τα προβλήματά του», δήλωσε ο 68χρονος στο «Aljazeera» από το χωριό Bugisa της περιφέρειας Butaleja, μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή στην Ουγκάντα.

«Με την υγεία μου να καταρρέει και με μόλις δύο στρέμματα γης, για μια τόσο μεγάλη οικογένεια, δύο από τις συζύγους μου με εγκατέλειψαν επειδή δεν μπορούσα να τους προσφέρω τα βασικά όπως φαγητό, εκπαίδευση, ρούχα».

Ο Hasahya, ο οποίος είναι σήμερα άνεργος, έχει γίνει κάτι σαν τουριστική ατραξιόν. Είπε ότι οι σύζυγοί του παίρνουν αντισυλληπτικά, προκειμένου να μην γεννηθούν άλλα παιδιά. «Οι γυναίκες μου παίρνουν αντισυλληπτικά, αλλά εγώ όχι. Δεν επιθυμώ να κάνω περισσότερα παιδιά, επειδή δεν μπορώ να τα φροντίσω». 

Ο Musa Hasahya Kasera

Ο Hasahya παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο το 1972, σε μια παραδοσιακή τελετή, όταν ήταν και οι δύο, περίπου 17 ετών, και το πρώτο του παιδί, η Sandra Nabwire, γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

«Ο αδελφός μου, οι συγγενείς και οι φίλοι μου με συμβούλεψαν να παντρευτώ πολλές γυναίκες για να κάνω πολλά παιδιά, ώστε να διευρύνουμε την οικογενειακή μας κληρονομιά», τονίζει ο Hasahya.

Ο ίδιος είναι έμπορος βοοειδών και χασάπης. Τα 102 παιδιά του Hasahya έχουν ηλικία από 10 έως 50 ετών, ενώ η νεότερη σύζυγός του είναι περίπου 35 ετών.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα των παιδιών μου. Οι μητέρες με βοηθούν να τα αναγνωρίσω», επισημαίνει. Ωστόσο, ο Hasahya δεν μπορεί να θυμηθεί ούτε τα ονόματα ορισμένων από τις συζύγους του και πρέπει να συμβουλευτεί έναν από τους γιους του, τον Shaban Magino, έναν 30χρονο δάσκαλο, που τον βοηθάει στη διαχείριση των υποθέσεων της οικογένειας και είναι ένας από τους λίγους που έχουν λάβει μόρφωση.

Ο Musa Hasahya Kasera με την οικογένειά του

Πολλά μέλη της οικογένειας του Hasahya προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα ή τροφή κάνοντας δουλειές για τους γείτονές τους ή περνούν τις μέρες τους φέρνοντας καυσόξυλα και νερό, διανύοντας συχνά μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.

Όσοι βρίσκονται στο σπίτι κάθονται γύρω από τον κήπο, μερικές γυναίκες υφαίνουν χαλιά ή πλέκουν μαλλιά, ενώ οι άνδρες παίζουν χαρτιά κάτω από ένα δέντρο.

Ο Musa Hasahya Kasera με την οικογένειά του

Πηγή: skai.gr