Μπλίνκεν σε Τσαβούσογλου: Σύμμαχός μας η Τουρκία, στηρίζουμε τις διερευνητικές με Ελλάδα

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπλίνκεν.

Τσαβούσογλου: Συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων

Για εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο σε ανάρτησή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγλου.

Ειδικότερα ανέφερε: "Συζήτησαμε όλες τις πτυχές των διμερών μας σχέσεων με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ 'Αντονι Μπλίνκεν σε μια εποικοδομητική συνάντηση.

- Ανταλλαγή περιεκτικών απόψεων σχετικά με το Αφγανιστάν, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ