Κλείσιμο

Μπλίνκεν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης Μπάιντεν – Πούτιν για το Ουκρανικό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Ουκρανικό άφησε ο Άντονι Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στον Τζορτζ Στεφανόπουλος. 

Ερωτηθείς σχετικά ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι οι δύο πρόεδροι έχουν ξανασυναντηθεί στη Γενεύη προ ολίγων μηνών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν αποδειχθεί παραγωγικό και χρήσιμο να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε την κατάσταση με απευθείας επικοινωνία των δύο προέδρων, είναι κάτι που είμαστε σίγουρα έτοιμοι να κάνουμε». 

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ θα ενημερώσει τον Τζο Μπάιντεν για τη συνάντηση με τον Λαβρόφ, ενώ τη Δευτέρα θα ενημερώσει και τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τη γραπτή απάντηση που συμφώνησε να στείλει στη Ρωσία για το Ουκρανικό. 

Όπως μεταδίδει η Κατερίνα Σώκου, σε αυτή θα περιλαμβάνει τις ανησυχίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για τις δράσεις της Ρωσίας που απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης, και θα προτείνει αμοιβαίες δεσμεύσεις για διαφάνεια στις στρατιωτικές ασκήσεις, μέτρα μείωσης του κινδύνου και έλεγχο των εξοπλισμών σε μια υστάτη προσπάθεια διπλωματικής επίλυσης της κρίσης. 

Οι συνομιλίες της Γενεύης ήταν «ειλικρινείς και ουσιαστικές», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρρόφ στην Γενεύη.

Διαβάστε όλες οι ειδήσεις

Πηγή: skai.gr