ΚΑΙΡΟΣ

Μπιλ Κλίντον: «Εναλλακτικό σύμπαν» το πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, υπέβαλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Προέδρου Ομπάμα στο Εθνικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Κατά την ομιλία του στο συνέδριο την Τετάρτη το βράδυ ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσήκωσε το ακροατήριο του, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών «εναλλακτικό σύμπαν».

Ο κ. Κλίντον παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής για πολλούς αμερικανούς που θυμούνται την οικονομική ευημερία που έζησε η χώρα στη δεκαετία του 1990.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Κλίντον ο Πρόεδρος Ομπάμα μπήκε για πρώτη φορά στην αίθουσα του συνεδρίου και ανέβηκε στη σκηνή.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι αξιωματούχοι του κόμματος ενημερώθηκαν για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή και αποφάσισαν να μεταφέρουν την ομιλία του αμερικανού Προέδρου στο χώρο του συνεδρίου, από το ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου που είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το βράδυ. Η αίθουσα του συνεδρίου έχει χωρητικότητα 20 χιλιάδων θέσεων πολύ μικρότερη από αυτή του γηπέδου το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 74 χιλιάδες θεατές.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν ότι ο φόβος των δημοκρατικών ήταν πως η ομιλία του Προέδρου δεν θα προσέλκυε 74 χιλιάδες κόσμο για να γεμίσει το στάδιο.

Σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος διοργάνωσης του Συνεδρίου Στιβ Κέριγκαν, αναφέρει ότι η ομάδα του έγινε αποδέκτης της απογοήτευσης 65 χιλιάδων ανθρώπων που είχαν ήδη παραλάβει τα διαπιστευτήρια τους για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: skai.gr