O Μπιλ Γκέιτς κάνει τον απολογισμό του: Μεγάλωσα, αλλά χαίρομαι που θα γίνω παππούς – Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία

«Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας», ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς 

Στην ετήσια ανάρτησή του στο τέλος του έτους στο ιστολόγιο «Gates Notes», ο Μπιλ Γκέιτς κάνει συνήθως τον «απολογισμό» του και ενημερώνει για το Ίδρυμα Γκέιτς. 

Ωστόσο, στην ενημέρωση του 2022, ο Γκέιτς αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικά ζητήματα, μεταξύ άλλων, για το διαζύγιό του το 2021 από τη Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, ενώ εξήγησε γιατί θα «πέσει» από την κατάταξη της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

«Έγινα 67 ετών τον Οκτώβριο. Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι είμαι τόσο μεγάλος. Στην Αμερική, οι περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας μου είναι συνταξιούχοι!», ξεκίνησε την ανάρτησή του στο blog του.

Στη συνέχεια, ο σημερινός δισεκατομμυριούχος προχώρησε στην εξήγηση των λόγων για τους οποίους μπορεί να μην βρίσκεται στη λίστα με τους πλουσιότερους του κόσμου στο εγγύς μέλλον. «Αν και δεν με ενδιαφέρει που βρίσκομαι στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου», έγραψε, «ξέρω ότι όσο πετυχαίνω να δίνω, θα πέφτω προς τα κάτω και τελικά θα βγω εντελώς από τη λίστα».

Στη συνέχεια, ο Γκέιτς αποκάλυψε ότι το να γίνει παππούς τη νέα χρονιά αλλάζει την οπτική του. «Άρχισα να βλέπω τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική οπτική, όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μου έδωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς», έγραψε ο Γκέιτς.

Η μεγαλύτερη κόρη του Γκέιτς, η 26χρονη Τζένιφερ περιμένει το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της, Nayel Nassar, και ανακοίνωσε τα νέα την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Συνέχισε: «Και μόνο που πληκτρολογώ αυτή τη φράση, "θα γίνω παππούς του χρόνου", με κάνει να συγκινούμαι. Και η σκέψη αυτή δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων μας να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευημερήσουν».

Στη συνέχεια σχολίασε τη δική του ζωή: «Λόγω της θέσης μου, είμαι απομονωμένος από πολλές δυσκολίες. Ωστόσο, κι εγώ έχω περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Με συγκλόνισαν ο θάνατος του πατέρα μου και το τέλος του γάμου μου».

Ο Γκέιτς ευχαρίστησε τους φίλους και την οικογένειά του που τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές του. «Το να είμαι πλούσιος κάνει τη ζωή μου πολύ πιο άνετη, αλλά όχι πιο ικανοποιητική. Γι' αυτό χρειάζομαι οικογένεια, φίλους και μια δουλειά όπου εργάζομαι πάνω σε πράγματα που έχουν σημασία. Είμαι ευγνώμων που τα έχω και τα τρία», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr