Τελικά μας παρακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς; Η απάντησή του στις θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια

Τη δική του απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC χαρακτηρίζοντας «τρέλα» τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο ίδιος έχει υπάρξει εδώ και καιρό φανατικός υποστηρικτής των εμβολίων.

Η στάση του αυτή τον έχει κάνει αντικείμενο περίεργων και αβάσιμων ισχυρισμών ότι προσπαθεί να «παρακολουθεί» τους ανθρώπους μέσω των... τρυπημάτων. Πολλές από τις θεωρίες έχουν προωθηθεί στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και βρέθηκαν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Κατά κάποιο τρόπο, σου έρχεται να γελάσεις γιατί είναι τόσο τρελό», τόνισε.

«Εννοώ, θέλω πραγματικά να παρακολουθώ τους ανθρώπους; Ξέρετε, ξοδεύω δισεκατομμύρια σε εμβόλια, δεν βγάζω χρήματα από τα εμβόλια, τα εμβόλια σώζουν ζωές», σημείωσε. 

Ο κ. Γκέιτς πρόσθεσε ότι δέχεται φραστικές επιθέσεις από συνωμοσιολόγους στον δρόμο.

«Πρόσφατα κυκλοφορούσα έξω και μερικοί άνθρωποι μου φώναζαν ότι τους παρακολουθώ. Και αυτό, είναι απαίσιο πράγμα». 

Το διαζύγιο και η συνάντηση με τον Έπσταϊν 

Σε ό,τι αφορά στη ζωή του μετά το διαζύγιο με τη Μελίντα Φρενς Γκέιτς, με την οποία ήταν παντρεμένος για 27 χρόνια, ανέφερε «η ζωή μου είναι πολύ διαφορετική. Τα παιδιά μου έφυγαν από το σπίτι, το τελευταίο έφυγε για το κολέγιο πριν από ένα χρόνο. Το διαζύγιο είναι πολύ δύσκολο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά». 

Ο γάμος τους έληξε εν μέσω δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση. Μάλιστα, τον Μάρτιο, η πρώην σύζυγός του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι ο Μπιλ Γκέιτς συναντιόταν με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα, Τζέφρι Έπσταϊν

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε μαζί του τις χαρακτήρισε «λάθος».

«Έκανα λάθος που συναντήθηκα με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ξέρεις, ίσως το ένστικτό της της Μελίντα να ήταν πιο έντονο από το δικό μου. Οποιαδήποτε συνάντηση είχα μαζί του θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι σχεδόν συγχωρούσα την κακή του συμπεριφορά. Άρα, αυτό ήταν λάθος». 

Η κόντρα του με τον Έλον Μασκ 

Παράλληλα, ο Γκέιτς στη συνέντευξή του στο BBC, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την κόντρα του με αυτόν που τον εκθρόνισε από τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, που δεν είναι άλλος από τον Έλον Μασκ. 

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ τον κατηγόρησε ότι «σορτάρει» τις μετοχές της Tesla σε μια προσπάθεια να βγάλει χρήματα στοιχηματίζοντας ότι η εταιρεία θα χάσει την αξία της. Μάλιστα, καταφέρθηκε εναντίον του και δημόσια στο Twitter.

«Δε χρειάζεται να είναι καλός μαζί μου», απάντησε ο Γκέιτς. 

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν είχε στοιχηματίσει εναντίον της Tesla, απάντησε: «Αυτό δεν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Έχω τρόπους να διαφροποιηθώ», τόνισε.

Σχολιάζοντας την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, ανέφερε: «Ξέρετε, με τον Elon, πιστεύω είναι πιθανό το Twitter να γίνει χειρότερο. Αλλά θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο. Επομένως, τηρώ μια στάση αναμονής». 

Πηγή: skai.gr