Μπενίν: Παραλαβή 144.000 δόσεων εμβολίων δωρεάν μέσω COVAX

Μια πρώτη παρτίδα 144.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορωνοϊό, δωρεά του μηχανισμού COVAX
που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον εφοδιασμό των κρατών με χαμηλότερα και μεσαία εισοδήματα, έφθασε χθες Τετάρτη στο Μπενίν, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η παραλαβή των εμβολίων αποτελεί σημείο καμπής στην εθνική αντίδραση στην πανδημία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τα εμβόλια αυτά, οι προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό θα ενισχυθούν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μπενζαμέν Χουνκπατίν, ο οποίος υποδέχθηκε την παρτίδα εμβολίων στο αεροδρόμιο της Κοτονού.

Επρόκειτο για την πρώτη παρτίδα από τις συνολικά 792.000 δόσεις εμβολίων που αναμένει να λάβει το Μπενίν μέσω COVAX ως τον Μάιο, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση Τύπου της κυβέρνησης.

Η παρτίδα αυτή έφθασε στη χώρα σε μια συγκυρία κατά την οποία καταγράφονται διχογνωμίες και μεγάλο μέρος του πληθυσμού εκφράζει δισταγμούς ως προς τον εμβολιασμό.

Στο Μπενίν των περίπου 11,7 εκατ. κατοίκων έχουν καταγραφεί επίσημα 81 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 6.338 κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Όμως η επιδημιολογική εικόνα ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετική στην πραγματικότητα, με δεδομένο ότι στη χώρα της δυτικής Αφρικής γίνονται ελάχιστα τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ