Το «λουκέτο» του Τουρκικού Ιατρικού Συλλόγου ζήτησε ευθέως ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν και πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αφότου  οι γιατροί χαρακτήρισαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Turkovac… «απλό διάλυμα»! 

«Η οργάνωση με το όνομα Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος, που είναι το όνειδος της ιατρικής, έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν χρησιμεύει παρά μόνο να δυσφημεί την Τουρκία» δήλωσε έξαλλος ο Μπαχτσελί.

Ο  πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης χαρακτήρισε δε τον Σύλλογο… μετάλλαξη Όμικρον, δηλαδή κάτι σαν αρρώστια. «Αυτός ο οργανισμός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μελέτες Φάσης 1, Φάσης 2 και Φάσης 3 του εμβολίου Turkovac, το οποίο έλαβε έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης, μοιάζει με την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένας τέτοιος επαγγελματικός οργανισμός, ο οποίος έχει αποξενωθεί τόσο από τη χώρα του, εξακολουθεί να συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Παρά το γεγονός ότι έχει γίνει η μελέτη τριών φάσεων του Turkovac, το να το αρνηθούμε είναι εντελώς ψέμα. Αν όχι σήμερα, πότε θα να κλείσει ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος;» διερωτήθηκε. 

Μετά την επείγουσα έγκριση του Turkovac στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος είχε επισημάνει ότι δεν είχαν κοινοποιηθεί στο κοινό επαρκείς επιστημονικές πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο, με αποτέλεσμα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίσει τους γιατρούς «απατεώνες και ψεύτες»…
 

Πηγή: bianet.org

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις