Κλείσιμο

Μπάντι:Ο κατά συρροήν δολοφόνος που κατακρεούργησε δεκάδες γυναίκες(VID)

Η αποτρόπαια ιστορία του πιο γνωστού κατά συρροήν δολοφόνου των ΗΠΑ, που βίασε, σκότωσε και κατακρεούργησε πάνω από 30 γυναίκες έρχεται και πάλι στη δημοσιότητα. Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει το ντοκιμαντέρ «Συζητήσεις με έναν δολοφόνο: Οι κασέτες του Τεντ Μπάντι».

Το ντοκιμαντέρ στηρίζεται στις συνεντεύξεις που πήραν οι Στέφεν Μισόντ και Χιου Άινσγουορθ από τον Μπάντι και αριθμούν περισσότερες από 100 ώρες. Στις κασέτες αυτές ακούγεται ο Μπάντι να μιλάει για την παιδική ηλικία του και τις επαγγελματικές φιλοδοξίες του, ενώ δυσκολεύεται να δώσει λεπτομέρειες για τα φρικιαστικά εγκλήματα του και την μέθοδο που χρησιμοποιούσε. 



Ποιος ήταν ο Τεντ Μπάντι

Γεννημένος το 1946 ο Τεντ Μπάντι είναι ο πιο γνωστός κατά συρροήν δολοφόνος, απαγωγέας, βιαστής και νεκρόφιλος που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε το 1989 για 30 δολοφονίες γυναικών το διάστημα 1974-1978. Ωστόσο, οι αρχές πίστευαν ότι η δολοφονική δράση του είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και ήταν υπεύθυνος για πολλές ακόμη δολοφονίες. Όταν τον ρώτησαν αν τα θύματα του ήταν αυτές οι 30 γυναίκες απάντησε: «Προσθέστε ακόμη ένα ψηφίο». 

Η διαφορά του Τεντ Μπάντι με τους υπόλοιπους δολοφόνους ήταν ότι τα θύματα του τον θεωρούσαν όμορφο και χαρισματικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν η αστυνομία πήρε μία πληροφορία εναντίον του Μπάντι, μετά από τις εξαφανίσεις πολλών κοριτσιών, αρνήθηκε να το ψάξει περαιτέρω. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ένας όμορφος, φοιτητής της Νομικής με όνειρα για πολιτική καριέρα θα μπορούσε τα βράδια να κατακρεουργεί και να βιάζει γυναίκες. 

Ο ίδιος έχει πει διαφορετικές ιστορίες σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους για το πώς ξεκίνησε την εγκληματική δράση του. Με όσα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα κομβικό σημείο στη ζωή του αποτέλεσε ο χωρισμός του στο πανεπιστήμιο με την τότε σύντροφο του, Στέφανι Μπρουκς. Αμέσως μετά ο Μπάντι μπήκε στο υπόγειο διαμέρισμα μίας 18χρονης φοιτήτριας την χτύπησε στο κεφάλι μία μεταλλική ράβδο και την βίασε με το ίδιο αντικείμενο. 



Στις αρχές του 1974 νεαρές, όμορφες φοιτήτριες εξαφανίζονταν με ραγδαίο ρυθμό, μία γυναίκα τον μήνα. Σύντομα υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που μιλούσαν για έναν όμορφο άνδρα που εμφανιζόταν με χτυπημένο χέρι ή πόδι και ζητούσε από τις φοιτήτριες να μεταφέρουν μαζί κάτι στο αυτοκίνητο του. Οι περισσότερες προσφέρονταν να τον βοηθήσουν και τα ίχνη τους χάνονταν. 

Ο Μπάντι συνελήφθη σχεδόν κατά λάθος όταν ένα περιπολικό εντόπισε το αυτοκίνητο του να περιφέρεται ξημερώματα σε μία γειτονιά. Οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν και βρήκαν στο αυτοκίνητο του μάσκες, σχοινί, σακούλες απορριμμάτων και άλλα αντικείμενα που κίνησαν την υποψήφια ότι πιθανώς πρόκειται για διαρρήκτη.

Οι ειδικοί διαφώνησαν αναφορικά με το ποια ψυχολογικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο Τεντ Μπάντι. Πολλοί υποστήριξαν ότι ίσως να είχε διπλή προσωπικότητα και υπήρχαν ενδείξεις ότι μιλούσε πολλές φορές για τον άλλο εαυτό του που τον άφηνε ελεύθερο τα βράδια. Ωστόσο, η κύρια θεωρία είναι ότι ήταν ένας εξαιρετικά ευφυής  ψυχοπαθής, δηλαδή δεν ένιωθε καμία μεταμέλεια, τύψη ή ενοχή για όσα προκαλούσε στους άλλους.   

Πηγή: skai.gr