ΚΑΙΡΟΣ

Μπανγκλαντές: Είκοσι όμηροι και έξι δράστες νεκροί στο εστιατόριο της Ντάκα - 9 ιταλοί πολίτες ανάμεσα στα θύματα

Τη ζωή σε 20 ομήρους, όλοι ξένοι υπήκοοι, και τους έξι ένοπλους δράστες, στοίχισε η αιματηρή επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο στρατός του Μπανγκλαντές.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο στρατός, τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.

Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.

"Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα", δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. 

Ένας άλλος
υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως "οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι". "Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες", πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.

Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή αιματηρή επίθεση, κατά την οποία, τζιχαντιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ξένοι σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας που τερμάτισαν σήμερα, τη 12ωρη κατάσταση ομηρίας.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές, ενώ η ανάληψη της ευθύνης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η αιματηρή αυτή επίθεση, σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές, οι οποίοι το τελευταίο 18μηνο έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φιλελεύθερων ακτιβιστών, που ζούσαν στο Μπαγκλαντές όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο εστιατόριο που βρίσκεται σε περιοχή της Ντάκα, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, χθες το βράδυ, ενώ διέταξαν όλους τους υπηκόους της χώρας να σηκωθούν πριν αρχίσουν να πυροβολούν τους ξένους, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του αντικειμένου των ανακρίσεων.

9 ιταλοί και 7 ιάπωνες πολίτες ανάμεσα στα θύματα 

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν να υπάρχουν ιταλοί πολίτες ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης σε εστιατόριο του Μπαγκλαντές. Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός ΥΠΕΞ τόνισε, όπως αναφέρει το Associated Press πως ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν 9 ιταλοί πολίτες. Σε ανακοίνωση προέβη και το ιαπωνικό ΥΠΕΞ αναφέροντας πως 7 ιάπωνες πολίτες είναι ανάμεσα στους νεκρούς. 



Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ