Μήνυμα Μπάιντεν:Ντροπή ο Τραμπ να μην παραδέχεται την ήττα του-Η Αμερική επέστρεψε

Μήνυμα Μπάιντεν:Ντροπή ο Τραμπ να μην παραδέχεται την ήττα του-Η Αμερική επέστρεψε

Αυστηρό μήνυμα στον αντίπαλό του στις αμερικανικές εκλογές, έστειλε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δήλώσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη,  παρά την άρνηση του νυν προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Σημείωσε δε ότι ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), στις 26 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ, τόνισε ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον» και πρόσθεσε ότι η αντίδρασή τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης (...), οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ