Κλείσιμο

Μπάιντεν: Δεν έχω καμία πρόθεση να συναντηθώ με τον Πούτιν, εκτός εάν...

Ανέφερε επίσης ότι «δεν νομίζει» ότι ο Πούτιν θα δώσει διαταγή να χρησιμοποιηθεί τακτικό πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μιλώντας για την αμερικανική οικονομία τόνισε «δεν νομίζω πως θα έχουμε ύφεση. Αν υπάρξει, θα είναι πολύ ελαφριά».

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν έχει καμία «πρόθεση» να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της προσεχούς συνόδου της G20, αλλά πρόσθεσε πως αυτό θα «εξαρτηθεί», ιδίως από το εάν ο ρώσος ομόλογός του εκδηλώσει την πρόθεση να συζητήσει την απελευθέρωση Αμερικανίδας που παραμένει φυλακισμένη στη Ρωσία.

«Δεν έχω πρόθεση να τον συναντήσω. Αλλά αν για παράδειγμα έρθει να με δει στην G20 και μου πει ‘Θέλω να συζητήσουμε για την απελευθέρωση της (σ.σ. διάσημης αμερικανίδας μπασκετμπολίστριας Μπρίτνι) Γκράινερ’, θα τον συναντήσω. Αυτό που θέλω να πω είναι πως εξαρτάται», είπε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ανέφερε επίσης ότι «δεν νομίζει» ότι ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν θα δώσει διαταγή να χρησιμοποιηθεί τακτικό πυρηνικό όπλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας για την αμερικανική οικονομία τόνισε «δεν νομίζω πως θα έχουμε ύφεση. Αν υπάρξει, θα είναι πολύ ελαφριά ύφεση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» για τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα πως θα μειώσει την παραγωγή. Δεν διευκρίνισε ποιες αποφάσεις μπορεί να λάβει.

Τελος ο Τζό Μπάιντεν εκτίμησε ότι θα μπορέσει να αναμετρηθσί ξανά με τον Ντόναλντ Τραμπ», επαναλαμβάνοντας πάντως πως δεν έχει ακόμη λάβει την οριστική του απόφαση για το εάν θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα του τον Νοέμβριο του 2024.

Αφού ολοκληρωθούν οι ενδιάμεσες εκλογές σε περίπου έναν μήνα, τον Νοέμβριο, «θα μπω στη διαδικασία λήψης απόφασης» ενόψει των εκλογών του 2024, εξήγησε ο τεσσαρακοστός έκτος πρόεδρος, 79 ετών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ