«Δυτικό ίχνος» στο σαμποτάζ των Nord Stream δηλώνει ο αρχικατάσκοπος του Πούτιν

«Η Ρωσία συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία σχετικά με τη δολιοφθορά κατά των Nord Stream, αλλά ορισμένα ‘έμμεσα δεδομένα’ δείχνουν ένα δυτικό ίχνος» ανέφερε σε συνέντευξή του κανάλι Rossiya-1.

Τις κατηγορίες του για «ίχνη» που δείχνουν πως η Δύση «έπαιξε ρόλο» στo σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream επανέλαβε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν.

«Η Ρωσία συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία σχετικά με τη δολιοφθορά κατά των Nord Stream, αλλά ορισμένα ‘έμμεσα δεδομένα’ δείχνουν ένα δυτικό ίχνος» ανέφερε ο αρχικατάσκοπος του Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του κανάλι Rossiya-1.

«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε στοιχεία. Είναι μέχρι στιγμής έμμεσα. Αλλά τα έμμεσα δεδομένα, τόσο τα δεδομένα που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα όσο και τα δεδομένα που δεν είναι ακόμη δημόσια, δείχνουν φυσικά ένα δυτικό ίχνος» υποστήριξε. 

Την Τρίτη, η εταιρεία Nord Stream AG ανέφερε ότι οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν άνευ προηγουμένου ζημιά στις 26 Σεπτεμβρίου. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε τα περιστατικά δολιοφθορά, λέγοντας ότι οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής είναι απαράδεκτη και θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστική απάντηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στη Δύση. Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Αγγλοσάξονες «στην πραγματικότητα άρχισαν να καταστρέφουν τις πανευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές». Είπε ότι, «Είναι ξεκάθαρο σε όλους ποιοι ωφελούνται από αυτό». Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα «έδειξε» την αμερικανική κυβέρνηση για τις καταστροφές στους αγωγούς. 
 

Πηγή: skai.gr