Μόσχα: Διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα στη νέα Αμερικανίδα πρεσβευτή

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα κατά της Ουάσιγκτον, ένα από τα οποία έγραφε «Τα δικά σας άρματα μάχης σκοτώνουν πολίτες»

Η νέα πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ρωσία, Λιν Τρέισι, παρενοχλήθηκε σήμερα από ένα πλήθος ανθρώπων που φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα την στιγμή που εισερχόταν στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Μόσχα για να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα κατά της Ουάσιγκτον, ένα από τα οποία έγραφε «Τα δικά σας άρματα μάχης σκοτώνουν πολίτες».

Οι διαμαρτυρίες στην Ρωσία –για θέματα ιδιαίτερα που σχετίζονται με τον πόλεμο- έχουν απαγορευθεί στην πραγματικότητα εκτός αν έχουν την υποστήριξη των αρχών.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας βρίσκονται στα ιστορικά χαμηλότερα επίπεδα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προμηθεύοντας στο Κίεβο με όπλα- στα οποία σύντομα θα συμπεριληφθούν άρματα μάχης-και επιβάλλοντας πακέτα οικονομικών κυρώσεων στην Ρωσία, σε συνεργασία με τους δυτικούς τους συμμάχους.

Ενώ έχουν υπάρξει περιστασιακές διπλωματικές διευκολύνσεις, μεταξύ των οποίων ανταλλαγές κρατουμένων που περιελάμβαναν τον βετεράνο πεζοναύτη των ΗΠΑ Τρέβορ Ριντ και την σταρ του αμερικανικού μπάσκετ Μπρίτνει Γκράινερ, οι επαφές υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών είναι σπάνιες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στην Τρέισι ότι αναμένει να ακολουθήσει την αρχή της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε: « Η πρεσβευτής Τρέισι επικεντρώνεται στη διατήρηση του διαλόγου μεταξύ των πρωτευουσών μας σε μια εποχή πρωτοφανούς έντασης, στην προστασία των συμφερόντων των Αμερικανών πολιτών που κρατούνται στη Ρωσία και στην υποστήριξη των δεσμών μεταξύ του αμερικανικού και του ρωσικού λαού».

Πηγή: skai.gr