Μόντι Νόρμαν: Πέθανε ο συνθέτης του θρυλικού μουσικού θέματος του Τζέιμς Μπόντ

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο συνθέτης πέθανε μετά από «σύντομη ασθένεια».

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μόντι Νόρμαν, ο συνθέτης του θρυλικού θέματος των ταινιών ταινιών του Τζέιμς Μποντ.

Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο συνθέτης πέθανε μετά από «σύντομη ασθένεια».

«Με θλίψη ανακοινώνουμε την είδηση ότι ο Μόντι Νόρμαν πέθανε στις 11 Ιουλίου του 2022 μετά από σύντομη ασθένεια».

Ο Νόρμαν έγινε γνωστός για τη σύνθεση της μουσικής στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Dr No» του 1962 και για το μουσικό θέμα ολόκληρης της σειράς ταινιών του πράκτορα 007.

Η φωτογραφία είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του συνθέτη, montynorman.com

Ο συνθέτης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νόρμαν Νοσέροβιτς, γεννήθηκε στο Στέπνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, από Εβραίους γονείς. Ως παιδί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε από το Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε.

Πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 16 ετών, μια Gibson του 1930 και την κρατούσε ως «φυλαχτό». Ο Μπερτ Γουίντον δίδαξε τον Νόρμαν μετά την περίοδο που υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF).

Ο Νόρμαν έπαιζε στο συγκρότημα της τζαζ του Σίριλ Στέιπλετον και του Στάνλεϊ Μπλακ. Ως σόλο καλλιτέχνης συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ με τον Μπένι Χιλ.

Έγραψε τη μουσική για το γαλλικό μιούζικαλ «Irma La Douce» στο Γουέστ Εντ. Ακολούθησε κινηματογραφική μεταφορά του το 1963. Ο Νόρμαν έγραψε μουσική για πολλά μιούζικαλ προτού δημιουργήσει τη σύνεση για την ταινία «Dr. No.».

Συνέχισε να γράφει μουσική για μιούζικαλ και να παίζει για καλλιτέχνες όπως οι Μπομπ Χόουπ, Κλιφ Ρίτσαρντ και Moby. Κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ του, το «Completing the Circle», το 2005.

Πηγή: skai.gr