Μεσαίωνας στο Μιζούρι: Επιστρέφει ο ξυλοδαρμός μαθητών στα σχολεία με χτυπήματα από κουπιά

Η σχολική περιφέρεια Κάσβιλ στην πολιτεία του Μιζούρι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική στην οποία οι μαθητές μπορούν να τιμωρούνται με χτυπήματα από κουπί, σύμφωνα με τη USA Today.

Στη ζωή τα πάντα είναι τα πιθανά, αλλά ποιος θα το έλεγε ότι η σωματική τιμωρία των μαθητών θα επιστρέψει στον 21ο αιώνα;

Η σχολική περιφέρεια Κάσβιλ στην πολιτεία του Μιζούρι ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πρόκειται να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική στην οποία οι μαθητές μπορούν να τιμωρούνται με χτυπήματα από κουπί, σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today. Ο διευθυντής του σχολικού τμήματος Μέρλιν Τζόνσον είπε ότι οι γονείς ενημερώθηκαν για την έγκριση της πολιτικής αυτής από το διοικητικό συμβούλιο τον Ιούνιο. Θα απαιτείται γραπτή άδεια από την οικογένεια ενός μαθητή προτού χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μέθοδος «όταν άλλα μέσα πειθαρχίας έχουν αποτύχει, και όταν ο διευθυντής την εγκρίνει τότε μόνο ‘σε λογικά επίπεδα’».

Η πολιτική υποδεικνύει ότι «το να χτυπάς τους γλουτούς με κουπί» είναι η μόνη μορφή σωματικής τιμωρίας που επιτρέπεται και, εάν χρησιμοποιείται, θα παρέχεται από τον διευθυντή του σχολείου παρουσία μάρτυρα, αλλά όχι μπροστά στους συμμαθητές. Ο Τζόνσον είπε ότι ο αριθμός των χτυπημάτων μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία του μαθητή με μεγαλύτερα παιδιά «να δέχονται έως και τρία χτυπήματα, και μικρότερα παιδιά να λαμβάνουν ένα είτε δύο».

«Όταν καταστεί απαραίτητη η χρήση σωματικής τιμωρίας, θα εφαρμόζεται έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα σωματικού τραυματισμού ή βλάβης» διαβεβαίωσε. «Το χτύπημα μαθητή στο κεφάλι ή στο πρόσωπο δεν επιτρέπεται».

Ο Τζόνσον ισχυρίζεται δε ότι η ανταπόκριση μεταξύ γονέων με παιδιά στη σχολική περιφέρεια Κάσβιλ ήταν συντριπτικά θετική. «Είχαμε ανθρώπους να μας ευχαριστούν πραγματικά γι' αυτό», είπε. «Παραδόξως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ένιωθαν έκπληξη αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω συναντήσει με υποστήριξαν» ισχυρίστηκε.

Η σχολική σωματική τιμωρία κρίθηκε συνταγματική από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1977. Η απόφαση ουσιαστικά άφησε στις πολιτείες την απόφαση να διατηρήσει ή να καταργήσει αυτή τη μορφή τιμωρίας, και το Μιζούρι ήταν μια από τις πολιτείες που επέλεξαν να τη διατηρήσουν. 

Πηγή: skai.gr