Μισέλ: Έβαλα στη άκρη την οργή μου και καλωσόρισα Μελάνια στον Λευκό Οίκο για το καλό των ΗΠΑ

Με μια μακροσκελής ανάρτηση της στο instagram η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα αναφέρεται στην άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές εκλογές εξηγώντας πως ούτε για την ίδια ήταν εύκολο να «βάλει στην άκρη την οργή της» για τα «ρατσιστικά ψέματα» που είχε εκστομίσει ο Ντοναλντ Τραμπ για τον άνδρα της το διάστημα της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ που έθεταν σε κίνδυνο την οικογένεια της, όμως τελικά βρήκε τη δύναμη και την ωριμότητα να το κάνει για το καλό της χώρας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως καλωσόρισε την Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και απάντησε σε κάθε της ερώτηση για τη ζωή ως «Πρώτη Κυρία» γιατί «έτσι έπρεπε να κάνει», αφού η δημοκρατία είναι κάτι μεγαλύτερο και σημαντικότερο από τον εγωισμό του καθένα.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ επικρίνει έντονα τη στάση του Αμερικανού προέδρου, λέγοντας πως  βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια της χώρας. «Δεν είναι παιχνίδι», σημειώνει η ίδια στο μήνυμά της.

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρώην «Πρώτης Κυρίας» των ΗΠΑ :

«Αυτήν την εβδομάδα, σκεφτόμουν πολύ που βρισκόμουν πριν από 4 χρόνια. Η Χίλαρι Κλίντον είχε μόλις βιώσει μια δύσκολη ήττα με πολύ μικρότερη διαφορά από εκείνη που βλέπουμε φέτος. Ήμουν πληγωμένη και απογοητευμένη, όμως οι ψήφοι είχαν καταμετρηθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε νικήσει. Ο αμερικανικός λαός είχε μιλήσει. Και μία από τις μεγάλες ευθύνες της προεδρίας είναι να ακούει τη φωνή του. Έτσι ο σύζυγός μου και εγώ δώσαμε εντολή στο προσωπικό του Λευκού Οίκου να κάνουν αυτό που ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους είχαν κάνει για εμάς: να οργανώσουν με σεβασμό μια απρόσκοπτη μεταβίβαση της εξουσίας - το σήμα κατατεθέν της αμερικανικής δημοκρατίας. Προσκαλέσαμε τα άτομα από την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου στα γραφεία μας και ετοιμάσαμε λεπτομερείς αναφορές για εκείνους, με γνώσεις που είχαμε αποκομίσει την προηγούμενη οκταετία.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ήταν εύκολο για μένα. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαδώσει ρατσιστικά ψέματα για τον άνδρα μου που είχαν βάλει σε κίνδυνο την οικογένειά μου. Δεν ήταν κάτι που ήμουν έτοιμη να συγχωρήσω. Όμως γνώριζα ότι, για το καλό της χώρας, έπρεπε να βρω τη δύναμη και την ωριμότητα να βάλω στην άκρη την οργή μου. Έτσι καλωσόρισα τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο και μίλησα μαζί της για την εμπειρία μου, απαντώντας κάθε της ερώτηση για διάφορα θέματα, από τον ενδελεχή έλεγχο στον οποίο υπόκεινται οι ενέργειες της Πρώτης Κυρίας μέχρι την ανατροφή παιδιών στον Λευκό Οίκο.

Ήξερα βαθιά στην καρδιά μου ότι αυτό ήταν το σωστό, επειδή η δημοκρατία μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από τον εγωισμό ενός ανθρώπου. Η αγάπη για την πατρίδα μας απαιτεί να σεβόμαστε το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης ακόμα κι αν δεν μας αρέσει και ελπίζουμε να ήταν διαφορετικό. Η προεδρία δεν ανήκει σε ένα άτομο ούτε σε ένα κόμμα. Το να υποκρίνεται κάποιος ότι συμβαίνει αυτό, να χρησιμοποιεί αυτές τις αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για προσωπικό ή πολιτικό όφελος, θέτει την υγεία και την ασφάλεια της χώρας μας σε κίνδυνο. Δεν είναι παιχνίδι. Γι' αυτό θα ήθελα να προτρέψω όλους τους Αμερικανούς, ιδίως τους ηγέτες του έθνους μας, ανεξαρτήτως κόμματος, να τιμήσουν την εκλογική διαδικασία και να κάνουν το χρέος τους ώστε να ενθαρρύνουν μια ομαλή μεταβίβαση εξουσίας, όπως έκαναν όλοι οι πρόεδροι στην ιστορία μας».

Πηγή: skai.gr