Κλείσιμο

Μήνυμα-προειδοποίηση από Ερντογάν στους εσωκομματικούς αντιπάλους του

Μήνυμα πως ετοιμάζεται να συγκρουστεί με τους εσωκομματικούς αντιπάλους του έστειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των ηττών που υπέστη η παράταξή του, το κυβερνών ισλαμο-συντηρητικό AKP, στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Ο κ. Ερντογάν ωστόσο αποσαφήνισε πως παράλληλα θα επιμείνει στην αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων σε κομβικές μεγαλουπόλεις, πρωτίστως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, όπου η κεμαλική αντιπολίτευση επικράτησε των ισλαμιστών για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

«Ενώ παλεύουμε απέξω, πρέπει να πω, έχουμε άτομα που μας βλάπτουν στο εσωτερικό», είπε ο κ. Ερντογάν σε στελέχη του AKP, δίχως να κατονομάσει οποιονδήποτε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τόνισε πως γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει σε κάθε εκλογική περιφέρεια, διότι το κεντρικό κόμμα ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα. «Για το μέλλον της οργάνωσής μας, θα κάνουμε [τους φταίχτες] να δώσουν λογαριασμό, δεν θα τους κουβαλήσουμε στην πλάτη μας», σημείωσε.

Ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε επίσης ότι το AKP δεν θα παραιτηθεί από τις δικαστικές προσφυγές του κατά των αποτελεσμάτων σε μεγάλες πόλεις, εκφράζοντας μάλιστα την βεβαιότητα «πως υπάρχει κάποια απάτη εδώ».

«Θα πρέπει να διευθετήσουμε αυτήν την υπόθεση, ώστε να βρούμε ειρήνη» και οι πολίτες να ηρεμήσουν, ανέφερε, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο υποψήφιος των κεμαλιστών στην Κωνσταντινούπολη έχει ήδη λάβει το χρίσμα του δημάρχου, όμως το AKP επιμένει σε επανάληψη της ψηφοφορίας.
Πηγή: skai.gr