Κλείσιμο

Μήνυμα Ερντογάν προς Τούρκους πολίτες: Μπείτε σε «εθελοντική καραντίνα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Παρασκευή τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

“Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του νέου κορωνοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες” διαβεβαίωνε πάντως το βράδυ της Τετάρτης, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους συμπολίτες του να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.

Πηγή: skai.gr