Μιανμάρ: Αναβλήθηκε η απαγγελία της ετυμηγορίας σε ακόμη μια δίκη της Αούνγκ Σαν Σου Τσι

Δικαστήριο της Μιανμάρ, όπου την εξουσία κατέλαβε ο στρατός με το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, ανέβαλε για την 27η Δεκεμβρίου την απαγγελία της ετυμηγορίας σε ακόμη μια δίκη της ανατραπείσας πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης, της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή ενήμερη σχετικά με τη διαδικασία.

Το δικαστήριο αναμενόταν να ανακοινώσει σήμερα τις αποφάσεις του στη δίκη της για κατοχή γουόκι-τόκι χωρίς άδεια και συσκευών ηλεκτρονικών παρεμβολών· οι κατηγορίες σε βάρος της επισύρουν ποινές φυλάκισης τριών ετών και ενός έτους αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πηγή του Ρόιτερς, το δικαστήριο δεν διευκρίνισε τον λόγο της αναβολής.

Ήδη καταδικασθείσα να εκτίσει δύο χρόνια φυλάκιση στις αρχές Δεκεμβρίου, η πρώην de facto επικεφαλής της κυβέρνησης της Μιανμάρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί να εκτίσει δεκαετίες στη φυλακή για το σύνολο των αδικημάτων που της προσάπτουν τα δικαστήρια της στρατιωτικής χούντας.

Η νομπελίστρια ειρήνης, 76 ετών, παραμένει υπό κατ’ οίκον κράτηση μετά το πραξικόπημα. Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, οι στρατηγοί κατέλαβαν εκ νέου την εξουσία στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας, κλείνοντας τη – μάλλον σύντομη – δημοκρατική παρένθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ